tirsdag den 19. november 2013

Hvem vinder kommunalvalget? Mens vi venter på exit-polls


I dag er der kommunalvalg. Det er et spændende valg, og Politisk Kompas har ventet utålmodigt på valgaftenen, som små børn der venter på juleaftenen. For kommunalvalg betyder masser af valg, masser af drama og ikke mindst masser af data og statistik.


Valgdagens første rigtige gave kommer når DR og TV2 offentliggør deres exit-polls. Meningsmålinger hvor man spørger danskerne, hvad de har stemt, efter de har stemt. Noget der gør målingerne noget mere pålidelige.


Mens vi venter på  exit-polls, har vi lavet vores bud på hvordan danskerne vil sætte deres kryds i dag. Det har vi gjort ved at samle en række målinger, der er blevet foretaget over de seneste par uger.


Resultatet kan ses her:



Som man kan se ligger Venstre og Socialdemokraterne meget tæt, og både de Konservative og SF står til at gå markant tilbage.


Det bliver en spændende valgaften og nat.


Bemærk desuden, at der selvfølgelig er statistisk usikkerhed tilknyttet prognosen. Det er med andre ord ikke det endelige valgresultat, du kan se ovenfor – men det er vores bedste bud.

Hvordan har vi gjort?

Vi har taget et vægtet gennemsnit af Epinion, Gallup og Voxmeters målinger. De har alle spurgt danskerne, om hvad de vil stemme til kommunalvalget.


Vi har vægtet målingerne efter to parametre:  hvor længe siden det er målingen blev foretaget og antallet af respondenter.



Vejede gennemsnit af meningsmålinger rammer næsten altid meget tæt på valgresultatet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar